24-годишната Румеиса Гелги от  Сафранболу, Турция донесе слава на семейството си,

...
24-годишната Румеиса Гелги от  Сафранболу, Турция донесе слава на семейството си,
Коментари Харесай

Странната болест на турското момиче, което бе признато за най-високата жена в света СНИМКИ

24-годишната Румеиса Гелги от  Сафранболу, Турция донесе популярност на фамилията си, само че не посредством обществените мрежи. Наскоро тя беше публично приета за най-високата жива жена в света – височината й доближава 215,16 см. Точността на измерванията беше доказана от комисията на Книгата на върховете на Гинес, която включи Румейса в листата на спечелилите.

Този връх на Румейса стана нейният втори, за първи път момичето влезе в Книгата на върховете, когато през 2014 година стана най-високото тийнейджърка с височина 213,6 см. Рекордьорката дължи тази феноменална специфичност на болестта си – синдрома на Уивър. Случаят с Румейса да се смята за единствения документиран в Турция на човек с такова заболяване.

Ужасна сколиоза, следващи интервенции и несиметричен напредък на костите доведоха до обстоятелството, че момичето станало неработоспособен, приковано към инвалидна количка. Понякога може да става и даже да се движи, само че единствено благодарение на специфични проходилки. Подобни ограничавания въобще не тормозят Румейса обаче, която се пробва да вземе всичко от живота.

Тя обича да играе с племенницата си, да гледа сериали в Netflix, да чете книги и да тренира в басейна – това е освен занимателно, само че и доста значимо за здравето й. Момичето получава мощна поддръжка освен от фамилията си, само че и от непознати хора.

„ Постоянно желаят да се снимат с нея, а Румейса в никакъв случай не отхвърля. “, споделя фамилията й.

Има, несъмнено, неприятни обстановки, когато я гледат необичайно или я снимат скрито, само че момичето е привикнало с това. „ Разбирам, че това държание е напълно обикновено, само че ги осъждам “, изяснява Румеиса. Тя е доста удовлетворена от новата си купа, тъй като по този начин стана известна и може да покаже на хората, че в никакъв случай не би трябвало да се отказвате от себе си.

zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР